Theorie

Het leren van de theorie is een heel belangrijk onderdeel. Het behalen van het examen wordt vaak onderschat. Zodra je met je rijlessen begint kan je aan de slag met leren van je theorie.
Je hebt de theoretische kennis nodig om voortgang te boeken met je praktijklessen. Je verkeersinzicht zal ook beter worden naarmate je je theorie beter beheerst.

Je moet je theoriecertificaat behaald hebben voordat door Rijschool KOPpelingOp een TussenTijdse Toets of een examen kan worden aangevraagd. Dit certificaat is 1.5 jaar geldig.

Theorie leren kan bij Rijschool KOPpelingOP op verschillende manieren:

  • Theorieboek met 3 maanden internetoefeningen.
  • Een theoriecursus volgen.

Natuurlijk kun je tijdens je rijles altijd met vragen komen zodat we deze samen kunnen oplossen!

Het aanvragen van het theorie-examen kun je zelf doen door hier te klikken. Wil je dit niet zelf doen, dan kan de rijschool dit voor je regelen. Indien de rijschool het examen voor je aanvraagt, brengt dat extra kosten met zich mee. Rijschool KOPpelingOP kan ook een examen met verlengde tijd of een individueel examen voor je aanvragen.

Het theorie-examen bij het CBR voor de personenauto duurt ongeveer 45 minuten en wordt digitaal afgenomen. In deze tijd worden diverse vragen gesteld. De indeling hiervan is als volgt:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 40 vragen over verkeersregels en het verkeersinzicht

Om je theorie-examen bij het CBR te mogen doen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig.

Lees hier meer over hoe het theorie-examen in zijn werk gaat en bekijk het filmpje voor een indruk.

Weet jij het juiste antwoord op onderstaande vraag?